Programma

09:30 - 10:00Ontvangst

Registratie en ontvangst met koffie en thee.

10:00 - 10:25Opening

Cultuur als spiegelbeeld voor organisaties

Naema Tahir vertelt op een ludieke en inzichtelijke manier over hoe Oosterse moeders en vaders hun kinderen opvoeden tot goede burgers. Maar ook hoe zij hen managen, als goede CEO's, zodat de economische en sociale vaardigheden van hun kinderen tot hun recht komen, op het werk, in de maatschappij en zelfs in het huwelijk. Inzichten die jouw kijk op de eigen organisatie helpen verbreden.

 
10:25 - 11:45Plenair

Building Corporate Tribes: Tough leadership

Danielle Braun en Jitske Kramer nemen je mee op een boeiende reis via verre, vreemde volken naar het wezen van de organisatie en helpen je te zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. De impact van een leider is groot op de cultuur waarin mensen samenwerken. Leiders hebben net iets meer dromen dan anderen en weten deze om te zetten in daden. Na deze reis weet je wat tough leadership is. Maak jouw tribes ready for change!

11:45 - 12:00Plenair

Je komt niet zomaar aan een panda ...

Ruim 15 jaar overleg en voorbereiding was er nodig voordat Ouwehands Dierenpark in Rhenen nu tijdelijk onderdak mag bieden aan twee reuzenpanda's. Biologe José Kok vertelt over het tijdrovende traject en laat zien hoe ze omgingen met de cultuurverschillen. Uiteraard hoor je ook hoe het met Wu Wen en Xing Ya gaat.

12:00 - 13:00Lunch

Lunchpakket en mogelijkheid om de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya te bewonderen

13:00 - 14:00Plenair

Laten we vooral blijven praten

Algoritmen schotelen ons gepersonaliseerde zoekresultaten en newsfeeds voor, waardoor we minder geconfronteerd worden met wereldbeelden, meningen of feiten die niet bij ons passen. Dezelfde media en vrienden en collega's met ongeveer dezelfde overtuigingen zorgen ervoor dat we ook weinig in aanraking komen met aanhangers van 'de andere kant'. Joris Luyendijk probeert uit deze bubbel te komen en o.a. te begrijpen waarom mensen op populistische partijen stemmen.

Lees ook het interview met Joris Luyendijk

 
14:00 - 14:30Plenair

Weg met de ingegroeide patronen

Hoe kunnen gemeenschappen zo ingericht worden, dat ze met elkaar heel veel zaken zelf kunnen oplossen, zodat er minder vraag is naar hulp vanuit de formele zorg? Zorgbalans helpt mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk zelfstandig en op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven. Na een financieel moeilijke periode heeft Anja Schouten met oog voor de cliënt en de medewerkers, geanticipeerd op de veranderingen in de langdurige zorg. Niet voor niets is ze Zorgmanager van het jaar 2015 geworden. Vanuit een persoonlijk betrokkenheid heeft zij gezorgd voor een duurzame cultuurverandering.

Lees ook het interview met Anja Schouten

 
14:30 - 15:00Pauze

Tam-tam break

15:00 - 16:00Plenair

De kunst om tussen de tralies door te kijken

Een onverwachte en bizarre gebeurtenis verandert het comfortabele leven van de succesvolle jonge ondernemer Joseph Oubelkas. Hij zat 1637 dagen én nachten onterecht vast in verschillende Marokkaanse, overvolle gevangenissen. Met passie, enthousiasme en zelfs humor vertelt hij over zijn aanpassingsvermogen en eigen invloed op de situatie: hoe hardvochtig, getralied of gepantserd de omstandigheden of de systeemwereld ook zijn: jíj bepaalt!

Lees ook het interview met Joseph Oubelkas

 
16:00 - 17:00Plenair

Building Corporate Tribes: Safe for diversity   

Een organisatie, een tribe blijvend innovatief en groeiend houden. Dat is de uitdaging waar je voor staat. Hoe zorg je daarvoor? Hoe gebruik je de diversiteit in de organisatie? Wat zijn de ‘standaards’ die binnen jouw tribe voor de juiste drive (en ook resultaten) zorgen? Dit lukt alleen als we verschillen niet weg poetsen maar omarmen. Jitske Kramer en Danielle Braun zetten de verschillen op scherp en nodigen je uit om na afloop van deze dag te stoppen met vergaderen, bizarre rituelen te koesteren, te kiezen voor ander leiderschap en verandering in deze nieuwe tijd.

 

17:00 - 18:00Afsluiting

Slotakkoord, kampvuurgesprekken en borrel in het Junglerestaurant.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.